100t_tröjor

I sommar kommer vi anordna ett lite annorlunda konstprojekt i Kiruna stadshus, en utställning där du, tillsammans med ett stort antal konstnärer, designers och kreatörer med anknytning till Kiruna, erbjuds möjlighet att designa din egna T-tröja.

T-tröjorna, som kommer tryckas med hjälp av Direct To Garment-teknik, kommer sedan att ställas ut i stadshuset under Augusti månad.

 

Så här går det till

Det finns inget tema för utställningen men tänk på att tröjorna kommer hänga på en offentlig plats där bland andra turister, politiker och barnfamiljer vistas. Kiruna konstgille förbehåller sig rätten att inte hänga upp tryck som bryter mot lagen, kan uppfattas väldigt stötande eller innehåller kommersiella budskap.

Ditt färdiga tryck levererar du som en bildfil, tiff eller bmp i åtminstone 300dpi, eller i vektoriserat format, tex pdf eller eps, till info@kirunakonstgille. Ditt tryck ska vara färdigt för tryck och levererat senast 9 juni. Din anmälan senast 6 mars.

Maxmåtten för trycket är 30×40 cm, men betänk att det är väldigt stort på en T-tröja. Faktiskt större än de flesta tröjstorlekars tryckbara yta.

Tryckmästaren har fria händer att skala om ett tryck som han anser vara för stort. Har du funderingar över format, storlek och upplösning, kontakta oss gärna innan.

När du skickar in trycket vill vi också att du talar om namnet på din tröja, hurvida någon färg i trycket ska vara genomskinlig samt hur mycket du vill sälja tröjan för.

 

Följande tröjfärger finns att välja på:

farger

 

När tröjan tryckts hör vi av oss för att få tröjan signerad.

Blir din tröja såld under utställningen tar konstgillet 30% i provision. Resten går till dig.
Kiruna konstgille ansvarar inte för att sälja fler än utställningsexemplaret av tröjan. Vill du trycka upp och sälja fler tröjor delar vi gärna med oss av kontaktuppgifterna till vår samarbetspartner för tröjtrycken.

Blir din tröja inte såld kan den från utställningens slut fram till 1 oktober efter överenskommelse avhämtas hos Kiruna konstgille.

Kan du inte hämta tröjan måste du ha kontaktat oss innan 1 oktober om hur den skall tas tillvara (tex om du vill ha den hemskickad) .

Efter 1 oktober tillfaller tröjan Kiruna konstgille att göra vad vi vill med (vilket kan betyda att vi tar på oss den, ger bort den eller slänger den).

Deltagande

Det kostar inget mer än tiden du lägger ner på tröjan att vara med.

Är du intresserad av att delta i 100 T-tröjor vill vi att du anmäler dig senast 6 mars på info@kirunakonstgille.se. Du kan också köa på en andra tröja om det blir tröjor över.

I mailet vill vi också veta vilken tröjfärg du valt (se ovan) och vilken storlek du vill ha på tröjan (S-XXL). Skriv även en kort presentation av dig själv, max. 100 tecken.

Vill du ha en länk till din websida/portfolio eller liknande i verklistan kan du också skicka med det.

Ditt tryckfärdiga tryck vill vi senast ha 9 juni. Om du vet med dig att du brukar ha problem med upplösning, dpi och liknande så bör du vara ute i god tid. Är bilden i fel format eller upplösning kan vi inte hjälpa dig efter 9 juni.

Vill du klippa, klistra, spika, brodera eller i övrigt gå åt t-tröjan vill vi att du nämner det redan i anmälan så vi kan lösa det praktiskt.

Har du några frågor, funderingar eller speciella önskemål : info@kirunakonstgille.se.

Lämna ett svar