Kauppistipendiet 2016 Anna Sjons Nilsson
Dela:

Vi fortsätter vårterminen med ännu en stipendiat, den här gången är det Anna Sjons Nilsson som tilldelades Kiruna konstgilles stipendie i Sten Kauppis anda, eller kort och gott Kauppistipendiet, 2016.

Annas humoristiska tredimensionella figurer berätta moderna sagor och myter. Med hjälp av titeln eller materialval antyder hon ofta ett dolt budskap. I sina verk utforskar Anna gränsen mellan det traditionella konsthantverket och den samtida konsten.

Med sina lekfulla figurer experimenterar och återbrukar Anna enkla material. Hennes berättande är naivistiskt och ofta med surrealistiska uttryck som samtidigt ställer existentiella frågor. Anna arbetar i Sten Kauppis, nyfikna, nyskapande anda.

Anna Sjons Nilssons är född 1954. Hon har sin konstnärliga utbildning bland annat från Konstfacks textillinje och har en gedigen utställningslista. Idag har Anna sin ateljé i Nisserska huset, Falun.

Anna Sjons Nilssons är bland annat representerad på Nationalmuseum, Statens konstråd, Landstinget Dalarna, Västerås kommun, Göteborgs stad och Landstinget Västra Götaland och Luleå Kommun.

Kauppistipendiet 2016 är det åttonde stipendiet som utdelas från Sten Kauppis minnesfond. Prissumman är 20 000 kr och konstnären får också möjlighet att ställa ut i stadshuset i Kiruna.

Varmt välkommen till vernissage på Annas utställning “Plåsterpojken och andra berättelser”, Lördag 11 februari kl 15.00 i Kiruna stadshus.

Utställningen pågår till 28 februari. Öppet vardagar kl 8-17.

Anna Sjons Nilsson Plåsterpojken Kauppistipendiat 16