Dela:

Jag ställer ut en serie bilder som jag kallat bilder om människor, musik och lite annat. Det är en blandning av screentryck, tusch, akvarell med ibland digitala inslag.

Min bakgrund är att jag har arbetat deltid de senaste 13 åren som lärare på Umeå Universitet i Digital bild/Grafisk design. Parallellt har jag arbetat med olika grejer … Nu senast med ett gitarrdesign – projekt tillsammans med Fender/Guitar The Museum och animationer för filmbolag och SVT (K-Special).

Jag har även designat sviter i 6 säsonger på Icehotel. Före min Universitetsanställning arbetade jag som grafiker och delvis som projektledare på Interactive Institute, i Piteå och Umeå. Har även varit anställd som webdesigner hos ett Stochkolmsföretag.

Under alla dessa år har jag gjort illustrationer för en massa olika trycksaker och web, bla. Umeå Kulturnämnd, Västerbottens Museum, Guitars The Museum, Universitetet, Icehotel, restauranger, skivbolag …. Apropå skivbolag, gjort CD covers för Warner och Sony Music. Där hamnade jag tack vare att jag spelat musik i hela livet, i många olika konstellationer, i grupper, krogshower och studiojobb. Well …allt det här kan delvis förklara varför jag säger att mina bilder är gjorda i “mixed media” 🙂

Vernissage 3 oktober kl. 14.00 i Kiruna stadshus

Utställningen pågår 3-16 oktober

Öppet 8-17