Dela:

Julen står för dörren men innan året går mot sitt slut har vi fortfarande ett par aktiviteter planerade. Vi kommer få ta del av Daniel Kangas animalism och redan nästa vecka kan vi gå på konstcafé.

 Konstcafé i Norr

Tisdag 8 december bjuder Peppe Bergström Hesselbom från Resurscentrum Konst Norrbotten på konstcafé på Malmfältens Folkhögskola. Det blir dialogsamtal om definitioner av konst, konsthantverk och design. Kom och tyck till om de olika disciplinerna och ät en macka.

 

Daniel Kangas -Animalism

2

Nästa utställning på stadshuset är med Daniel Kangas och har fått titeln Animalism. Kanske kan man alltså förvänta sig ett djur eller två.
Vernissage lördag 12 december kl 14.00 i Kiruna stadshus

 

Trettondsgsutställare Peter Sundström

Peter Sundström Akvarell

Efter en dos djur blir det sedan dags för Peter Sundström att med sina vackra akvareller ta oss med till Norra Norrlands kustland och fjälltrakter.
Peter är även grafisk formgivare verksam i Luleå. I hans tempererade akvareller finner man en poetisk samverkan mellan natur och människa.
Vernissage trettondagen, 6 januari kl 14.00 i Kiruna stadshus

Dags att förnya medlemskapet

Det är den tiden på året igen. I det här utskicket hittar du också instruktioner för inbetalning av medlemsavgiften för 2016. Kiruna konstgille tackar för ert fortsatta stöd och på tal om medlemskap…

Julklappstips

Har du svårt att komma på den perfekta julklappen till dina nära och kära? Varför inte ge dem ett medlemskap i Kiruna konstgille? Medlemskapet fungerar ju också som en lott i vårt konstlotteri där en av tio vinner konst -och vem vill inte vinna konst?
Då får jag avsluta med att önska er alla en god jul och ett gott nytt år. För löpande uppdateringar, tips på utställningar och allmän information, följ oss på facebook och https://kirunakonstgille.se.

Gott slut!

Magnus Fredriksson
Ordförande