Dela:

Konsthösten drog igång med fullt gaspådrag då Kirunastipendiaten Maria Jokitalo ställde ut i september och nu fortsätter hösten/vintern med pinnen i mattan.

1 kubik konsthantverk

Nästa utställning som tar plats i stadshuset är vandringsutställningen 1 kubik konsthantverk som ställs ut nere på golvet i stadshushallen.

debriefing

Medverkande konstnärer är Esmé Alexander, Sofia Björkman, Ellen Ehk, Karin Johansson, Mårten Medbo, Jennie McMillen, Masayoshi Oya och David Taylor.

Vernissaget hålls 18 oktober kl. 13.00 och utställningen går att beskåda fram till 1 november.

Slow Art – en ny rörelse inom konsthantverket

Veckan efter, den 23 oktober kl. 19.00 i Stadshusets café anordnar vi konstcafé. Peppe Bergström från Resurscentrum Konst Norrbotten föreläser om en ny rörelse inom konsthantverket – Slow Art. Varmt välkomna!

Det kryper fram

Därefter är det dags för Malin Wikström att ställa ut sina färgstarka målningar av barn -i rörelse.SONY DSC

Malin är konstnär från Gävle född 1971 och har haft flera utställningar runt om i Sverige.

”Det kreativa processen är stark. I skapandet utgår jag från olika livsberättelser, verken handlar om relationer. Ett verk är fullbordat när jag hittar ett motstånd, något som retar mitt öga, jag skyr det perfekta.”

Vernissage hålls lördagen 25 oktober kl 13.00 och utställningen går att se fram till 14 november.

15 november är det sedan dags för Jonathan Josefsson, årets Kauppistipendiat, att ställa ut. I samband med hans vernissage och efterföljande föreläsning kommer vi också att bjuda på jubileumstårta och avslöja vem som vinner i medlemsvärvnings-lotteriet.

Har du ännu inte värvat någon medlem har du fortfarande chansen att delta i lotteriet fram till den 12 november då vi drar vinnaren. Kom ihåg att ju fler nya medlemmar du värvar, ju fler chanser har du att vinna.

Om du inte har kvar medlemsvärvningskortet som vi skickade ut i förra medlemsbrevet kan du använda dig av formuläret här eller skicka ett mail till info@kirunakonstgille. Fler medlemsvärvningskort finns också att tillgå under utställningarna.

Det var allt för den här gången. Om du vill ha löpande uppdateringar och information mellan utskicken, samt tips på andra utställningar i Kirunatrakten, föreslår jag att du följer Kiruna konstgille på facebook eller här på bloggen

Vi ses!

Magnus Fredriksson
Ordförande