Dela:

Lördagen den 5 februari klockan 13.00 har vi vernissage för Astrid Sylwan i Kiruna stadshus. Konstnären medverkar och säger några ord vid utställningens öppnande.

I samband med Astrid Sylwans vernissage kommer Astrid själv att hålla en presentation om sitt konstnärskap. Med hjälp av ett bildspel som visar måleriets historia kommer hon att tala om vad måleri och abstrakt konst är och varför hon har valt att arbeta med just måleriet.
Presentationen
tar 1 timme. Klockan 15.00 i stadshusets kafé.

Vi bjuder på smörgåsar och kaffe!

Astrid Sylwans kraftfulla, storskaliga och abstrakta måleri är som färgfyrverkerier av optimism och livsglädje!

Efter examen från Konstfack 2005 har Astrid Sylwan på kort tid nått stora framgångar i det svenska konstlivet. Sylwan har ställt ut ofta, nominerats till Carnegie Art Award (Nordens största konstpris) och fått tre prestigefyllda stipendier. Hon är född 1970 i Antwerpen och bor och arbetar i Stockholm.

Det figurativa gör sällan inträde i Sylwans värld, det är färgen som är kärnan i hennes konstnärskap.
“Varje målning är ett resultat av tusentals beslut, ett penselstreck här, en färgklick där”, säger Astrid Sylwan. Arbetsprocessen är mycket fysisk. Sylwan använder hela kroppen, en tavla som blir till är som ett långsamt gympa-pass. Dukarna spänns upp på hård mdf-board och läggs ofta ut på golvet. De ska hålla att gå på. Målningarna består av otaliga lager med starka färger som applicerats med gummiskrapor, penslar och diverse andra redskap.
“Att våga arbeta med de färgskalorna är imponerande och häftigt; för mig är det rock´n´roll” säger den utställningsansvarige på Kristinehamns konstmuseum där Sylwan nyligen ställt ut.

Utställningen med Astrid Sylwan kommer att pågå i Kiruna stadshus 5-26 februari 2011.

Varmt välkomna till denna färgsprakande utställning!