Dela:
Vernissage fredagen den 6:e januari klockan 14.00 i Kiruna stadshus. Utställningen pågår t o m 28:e januari. Stadshuset är öppet vardagar 8-17 och lördagar 13-15.
Birgit von Platen har varit konstnärligt verksam sedan början av 1960 talet. Först som mönsterformgivare vid Mölnlycke textilfabrik. Första separatutställningen var i Helsingfors 1967 sedan har det flutit på med många utställningar runt om i landet och även i Trondheim och Köpenhamn.
“Min första riktiga kontakt med fjället fick jag åren 1962-1964 då jag bodde i Saxnäs i Marsfjällets skugga.
Under åren 1979-1988 var jag ledamot av Statens Konstråd. Efter trettiofem år i Stockholm och Vaxholm bor jag numera i Öregrund och Abisko. Från min atelje  har jag en fantastiskt utsikt över Torneträsk under alla årstider.
Fjällvandrat och åkt skidor har jag gjort dom senaste fyrtio åren även om det numera är utan tält så har jag alltid skissblocket med. Inspirationen till mina textila bilder, stora som små, hämtar jag från fjället”.

http://www.birgitvonplaten.se/