Dela:

Linjen mellan himmel och hav flyter in i varandra, omärkligt och stilla. I sina textila verk knyter och väver Gerd Allert nya förbindelser mellan jord, luft och vatten. Trädens grenar har en speciell plats hos henne, vatten och stenar är ett annat grundläggande och återkommande motiv.

Vävning med dess långsamma tempo handlar inte om att ha massor av ideer utan snarare om att undersöka och sålla bort sådant som inte hör hemma där, om att våga stanna upp och intensifiera ett uttryck.

I tidningen Vävmagasinet säger Gerd Allert:
– Ett konstverk existerar inte förrän det har setts. Betraktaren gör sin del i verket. När du läser sitter du inte bara och stirrar på bokstäverna utan gör dem till ord och meningar. På samma sätt är det att betrakta bilder.

Vävarna innehåller alltid något annat, något mer. Det är inte bara glädjen i materialet som sporrar Gerd Allert utan också behovet av att kommunicera och förmedla en känsla.
Hennes konst utstrålar innerlighet och talar till det djupt mänskilga i oss. Så hänger också många av hennes verk i miljöer där människor befinner sig i kris och djup sinnesrörelse. De vanliga orden kanske inte räcker till, men bilden, med sitt förtätade universella språk kan skänka tröst och kraft.
Läs mer på: http://www.henrikallert.se/Fotograf: Thomas Harrysson AB

Gerd Allert finns representerad på:
Röhsska museet, Göteborg
Skövde museum
Motala museum
Rackstad museum, Arvika
S:t Helena kyrka, Skövde
Katarina kyrka, Stockholm