Dela:

Nu har de första pärlorna börjat anlända inför medlemsutställningen Gömda Pärlor. Det är ännu inte försent att anmäla era konstverk.

Så här går det till. Ni som är medlemmar i Kiruna Konstgille: lämna in konstverk (målningar eller grafik) som ni äger och som ni vill sälja. Det ska vara konst som ni köpt eller på annat sätt fått i er ägo, inte sådant ni själva skapat. Du som medlem får förtjänsten av försäljningen och Kiruna Konstgille tar 10% i provision.

Utställningen kommer att äga rum torsdag 27 oktober–lördag 29 oktober 2011.

Kiruna Konstgille har utsett en jury som kommer att välja ut verk till utställningen. Det är också juryn som bedömer prissättning av konstverken. Juryn består av Magdalena Åkerström, Magnus Fredriksson och Elisabet Bylund.

Det finns tre tillvägagångssätt att välja på för inlämning av konsten:
A. Ni mejlar foton av konsten till kiruna.konstgille@hotmail.com. Juryn tittar på bilderna och meddelar om konsten antas och ni kan sedan lämna in den i stadshuset. Tänk på bildkvalitén på fotografierna så att vi kan bedöma konsten på ett rättvist sätt.
B. Ni kommer in med konsten direkt till stadshuset där juryn gör en bedömning.
C. Juryn kommer hem till er för att titta på konsten. Detta kan vi enbart hjälpa till med om särskilda skäl föreligger, till exempel att ni inte har tillgång till kamera och dator eller om ni själva inte kan transportera konsten till stadshuset för att den är för skrymmande eller ni inte har bil och ingen familjemedlem eller släkting kan hjälpa er.

Kontaktpersoner för detta arrangemang är Magdalena Åkerström, telefon 070–278 68 94 och Magnus Fredriksson, telefon: 070–268 20 99. Ring om du undrar över något!