Dela:

Efter år av oro och långa förhandlingar har vi nu kommit överens med LKAB om ny utställningslokal. Det är den gamla klädbutiken Choise (eller tidigare Vero Moda) på Föreningsgatan som ska förvandlas till Kiruna konsthall. Om du gått förbi har du kanske redan sett att vi visar upp valda godbitar ur vårt konstinnehav i skyltfönstren. Detta innebär att vi i och med trettondagsutställningen, efter lång och trogen tjänst, säger farväl till stadshuset som utställningslokal. Detta innebär också att vi ändrar adress, från den gamla boxadressen till Föreningsgatan 15A, 981 32 Kiruna.

Det kommer framöver att behövas folk som kan slipa, måla, spackla mm. Vill du hjälpa till att iordningställa lokalen? Hör då av dig på info@kirunakonstgille.se för att få info om dagar och aktiviteter.

Trettondagsutställningen

Men innan vi är redo att lämna stadshusets bruna vävväggar bakom oss så har vi trettondagsutställningen den 6 januari. 2018 års trettondagsutställare är Lina Maria Viitala.

Lina Maria är bosatt i Kiruna men kommer från Kuttainen. Hon har studerat på Sunderby konstskola och gick ut 2012 som en av skolans stipendiater. Lina Maria Viitala ställer ut i Kiruna stadshus från 6 till 26 januari. Vernissage blir det på trettondagen, 6 januari, kl 15.00 i Kiruna stadshus. Välkomna!

Dags att betala medlemsavgift

Med anledning av Lotteriinspektionens översyn och beslut om att inte tillåta barn och ungdomar att delta i lotteri-verksamhet förrän vid 18 års ålder så har styrelsen sett över medlemsavgifterna. Lotteriinspektionens beslut innebär att medlemmar under 18 år inte får delta vid vinstutlottning i samband med medlemslotteriet. Styrelsen har därför föreslagit en medlemsavgift på 200 kr för samtliga medlemmar. Medlemskap kan endast innehas av person över 18 år.

Medlem som för år 2017 betalat medlemsavgiften via inbetalningskort har fått ett sådant skickat till sig, om det finns någon ytterligare som vill ha inbetalningskort kan
de kontakta kassören Astrid Sunna, astrid.sunna@comhem.se.

Det var allt för den här gången. Om du vill ha löpande uppdateringar och information mellan utskicken föreslår jag att du följer Kiruna konstgille på facebook, twitter eller här.

God Jul!
Magnus Fredriksson
Ordförande