Kirunastipendiat Olov Tällström 2016 vernissage
Dela:

Vilken vår det varit med en rad spännande och originella utställningar. Jag hoppas att ni alla kunnat hitta något ni gillat i det skiftande utbudet.

Gruvan makten och arbetet

Och vilka vernissage det varit. Margareta Bergstrand bjöd, förutom utställningen, på en föreläsning om den intrikata konsten med ikat-vävning. Före det delade Organizing Rocks med sig av både konst, musik och vetenskapliga diskussioner. Tidigare i år har vi dessutom fått höra både Kiruna- och Kauppi-stipendiaterna berätta om sina konstnärskap.

Våren och sommaren

Charotta Rosengren målningar från abiskodalen

Nästa utställare är Charlotta Rosengren som bjuder på måleri från Abiskodalen. Vernissage blir det lördagen 22 april kl 15.00 i stadshuset. Under sommaren kommer man också kunna se Jan-Erik Kuoksu ställa ut sitt livsverk i stadshuset, mer info om den utställningen kommer längre fram.

Årsmöte och ny styrelse

Det har varit årsmöte i mars där också vinnarna i medlemslotteriet fick hämta ut sina vinster. Glädjande nog är vi nu full styrelse för första gången på länge. Så här ser den nya styrelsen ut:

Ordförande Magnus Fredriksson

Vice ordförande Gunilla Kangas

Kassör Astrid Sunna

Sekreterare Karin Westergren

Ledamöter

Ing-Marie Engman-Suup

Markus Forsberg

Viktoria Kangas

Maja Nilsson

Roland Fastberg

Carina Lodén

Birgitta Stenberg

Suppleanter

Yang Sook Koh

Lisa Ryhänen

Representanter Kauppistipendiet

Yang Sook Koh

Ing-Marie Engman-Suup

Gunilla Kangas

Elisabet Bylund

Representant Kirunatipendiet

Viktoria Kangas

Förändring av medlemsavgiften 2018

Förutom att ny styrelse utsågs har också ändringar i medlemskapet röstats fram. Från och med nästa år kommer man inte längre kunna vara medlem om man är under 18 år. Detta på grund av en lagändring som gör det olagligt att lotta ut konst till barn.

För att kompensera tappet av våra yngsta medlemmar kommer vi då ta bort familjemedlemsskapet och i fortsättningen bara ha ett ordinarie medlemskap för 200 kr/år samt ett studentmedlemskap för 100 kr/år.

Det var allt för den här gången. Om du vill ha löpande uppdateringar och information mellan utskicken föreslår jag att du följer Kiruna konstgille på facebook eller här på kirunakonstgille.se.

Vi ses.

Magnus Fredriksson
Ordförande