Trettondagsvernissage
Dela:

Då var regn och rusket här igen och det betyder också att vi startar verksamheten åter efter sommaruppehållet.

Direkt drar vi igång med årets Kirunastipendiat, Filippa Barkman den 23 september. Filippa Barkman är 34 år gammal och har bland annat studerat vid Konsthögskolan i Bergen och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Hon har tidigare erhållit bland annat Tegnerförbundets resestipendium, Svenska Bildkonstnärsfondens stipendium, Byggnads Kulturstipendium och Ida Strömers stipendium.

filippa barkman reverse kirunastipendiat 2017

Onsdagen den 27 september kl 19.00 bjuder vi in till föreläsning med Brita Weglin som berättar om arbetet inför utställningarna på Havremagasinet och Luleå konsthall. Föreläsningen är ett samarrangemang med Malmfältens folkhögskola och det är också där föreläsningen hålls.

Sedan följer vi upp med en utställning som redan dragit uppmärksamhet från hela världen, för 14 oktober är det nämligen dags för den uppskattade utställningen om och med Wilson McCoy, Fantomentecknaren som många räknar som en av världens bästa tecknare. Den är kuraterad av kulturjournalisten Martin Goldbeck-Löwe och har tidigare dragit storpublik i Borås och på Lasse Åbergs museum.

I samband med Wilson McCoy-utställningen ställer vi också ut bilder av Jan Stenmark, inspirerade av McCoy och på Fantomentema. Fantomenutställnignarna är möjliga tack vare stöd från LKAB, Kiruna Wagon och Heedmark.

Om du vill ha löpande uppdateringar och information mellan utskicken, samt tips på andra utställningar i Kirunatrakten, föreslår jag att du följer Kiruna konstgille på
facebook eller häe på bloggen.

/Magnus Fredriksson
Ordförande